Καλώς ήλθατε στα σπίτια Ελάγιο

Ο Άγιος Πέτρος για μας, έτσι τον λέγαμε πάντα, ήταν αυτό που λέμε “ο έρωτας της πρώτης στιγμής”,  αυτό που αντικρίσαμε και είπαμε με μιας «μ’ αρέσει!!».
Έτσι κι έγινε, περάσαμε ωραία καλοκαίρια μεγαλώνοντας τα παιδιά μας και ταυτόχρονα δημιουργώντας! Τι καλύτερο;
Όπως μας πάει το σπίτι, είπαμε, και ξεκινήσαμε, έχοντας την ενέργεια του τόπου, τη φύση και την παράδοση, στο πλάι μας.
Κάπως έτσι, το “Ελάγιο” αποπνέει την ηρεμία των παλαιών οικισμών, ενώ παράλληλα προσφέρει μία άνετη διαμονή με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες.

Elayio old town
Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του ανακαίνιση το 1988, ήρθε ξανά η στιγμή ο «Κούρος», ατμοσφαιρικό μπαρ με πολύ γλυκιά ιστορία επί των ημερών του, να αλλάξει χρήση. Αυτή τη φορά, σκεφτήκαμε, κρατώντας την παλαιότερη αύρα του, να προσφέρεται για φιλοξενία και όχι για βραδινή διασκέδαση όπως παλιά. Το σημείο είναι ιδανικό, στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, για να νιώσεις τον παλμό του νησιού και να είσαι κοντά σε εμπορικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Οι βεράντες του σπιτιού έχουν θέα στο κεντρικό σημείο του λιμανιού και στο γραφικό πεζόδρομο που οδηγεί στην Παναγία.

Μάκης – Μαρία

Ελάγιο, όνομα που κρύβει μέσα νοήματα και ήχους, γνώριμα στον καθένα μας.

Λίγα λόγια για τον Άγιο Πέτρο

Ο κόλπος του Αγίου Πέτρου, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Τήνου, κάτω από το γραφικό οικισμό της Καρδιανής. Ένας ήπιος χωματόδρομος, σε οδηγεί στο Elayio houses και στην απομονωμένη παραλία, έτσι η περιοχή προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας καθώς επίσης αναζωογόνησης και δημιουργίας.

Στον γειτονικό κόλπο, η παραλία Καλύβια διαθέτει beach bar ενώ στον όρμο Γιαννάκη υπάρχουν 2 εστιατόρια δίπλα στο κύμα. Επιλογές για φαγητό και καφέ υπάρχουν και στην Καρδιανή, με θέα τη θάλασσα από ψηλά.